Kapadokija

Kapadokija, Turska

već od 579€

Opis destinacije

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“. Zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela. Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 dana (5 polupansiona, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom
Polazak: 20. februar (25. februar 2022)

CENA PO OSOBI - 579 evra
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU - 100 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
- Avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Nevšehir – Istanbul - Beograd (prevoznik Turkish Airlines)
- Aerodromske takse (oko 174 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije tri zvezdice, na bazi 5 polupansiona (pide nije uključeno tokom obroka)
- Transferi prema programu
- Usluge vodiča
- Troškovi organiovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni fakultativni izlet Goreme - muzej na otvorenom Cena: 75 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
- Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 75 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
- Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od raspoloživosti balona i vremenskih uslova)
- Prijavljivanje za fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
Hotel Aden hotel Cappadocia 3*www.adenhotelcappadocia.com
Hotel se nalazi u delu Nevšehira, poznatog kao Uchisar na  oko 35 km od aerodroma Nevšehir. Hotel je građen po tradicionalnoj arhitekturi toga kraja, rađen u žutom kamenu. Hotel poseduje bar, restoran i predivnu panoramsku terasu sa koje se pruža veličanstven pogled. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, i poseduju kupatilo, telefon i TV.  Doručak I večera je se služe u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja, izbor više jela.
Dan 1 Beograd
1. dan BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 06:50h. Poletanje za Istanbul u 08:50h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12:35h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u 19:30 h (let TK 2008). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 20:40h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 2 NEVSEHIR
2. dan NEVŠEHIR – KAPADOKIJA Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne lepote, dimnjaci, šare-ni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svetu. Obilazak kreće sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nakon toga se posećuje Goreme - muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 veka. Po završenom razgledanju, odlazak do napuštenog sela Cavusin, gde se mogu videti tradicionalne kuće unutar pećina. Nakon kraćeg odmora, poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim sledi poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

Dan 3 NEVSEHIR
3.dan NEVŠEHIR – DERINKUJU –IHLARA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na celodnevni fakulta-tivni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 4 NEVSEHIR
4.dan NEVŠEHIR Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke delove Kapadokije koje inače ne bi mogli videti sa zemlje, jer je oblast teško prohodna i dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Mogućnost obilaska pojedinih tipičnih mesta ove regije đžipom.Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

Dan 5 NEVSEHIR
5. dan NEVŠEHIR Doručak. Slobodno vreme za individualne obilaske. Noćenje.

Dan 6 Beograd
6.dan NEVŠEHIR- BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 15:45h (TK2005). Planirano sletanje u Istanbul u 17:05h. Let za Beograd sa istog aerodroma u 19:40h (TK1083). Planirano sletanje uBeogradu19:20h.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.